onsdag 16 mars 2011

en morgon promenad i tankar

När solen träffade ansiktet log hon, hon log mot morgonen. Hundarna sprang framför henne på stigen lekande lyckliga ovetande om allt som händer runt dom. Hon tittar på dom önskar för en stund att hon hade kunnat vara en hund, sprungit med dom där i det höga gräset på ängen, varit fri bekymmerslös. Men hennes liv var allt annat än bekymmerslöst. Det var kanske det som var problemet hur man kan må dåligt och samtidigt egentligen vara lycklig. Bara det att lyckan just nu kändes ganska svår greppad.

Tröttheten slår henne i ryggen där hon går stegen blir plötsligt tunga och svåra, hon måste sluta tänka. Det är tankarna som tynger ner henne. Leva i nuet njuta av det som är istället för att grubbla. Hon ler igen när en fågel flyger förbi henne en kungsfågel är det, så lite så skör, den flyger mot staketet och utan problem flyger den igenom staketet. Hon önskar hon hade samma precision i sitt liv att hon lyckades tränga sig igenom problemen utan att stöta i mot och göra sig illa.

Runt henne börjar allt vakna till liv, det är morgon och en ny dag. Hon har insett att hon måste se verkligheten som den är, men att man inte får lägga för mycket värderingar i allt som händer och det som sägs. Hon kan inte veta vad alla tänker och tycker, negativa tankar gör henne sjuk och hon kämpar för att hitta det positiva tankarna igen. Dom hon alltid haft så nära till tidigare. Men en överkonsumtion leder ofta till att saker tar slut. Nu måste hon bunkra upp igen.

Hon fortsätter gå där på stigen med hundarna lekande på ängen, hon går där med hopp i sin kropp. Känslan av att klara hindren är stark denna morgonen, hon vet inte om det är kramen hon fick av sin man eller om det är solen strålar som gör det , eller kanske en kombination men hon vill hitta tillbaka och hon vill göra det nu. Men hon vet att saker och ting kan ta lång tid och hon skall låte det vara så. Hon ler igen och nu åt sina egna tankar......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar