fredag 28 maj 2010

Kruthusgatan!


På våning 6 på Kruthusgatan 17 ligger ett ställe där det känns ok att vara mamma till ett barn med ADHD att ha ett barn som inte är som alla andra. Här möts vi skrattar och gråter, vi berättar och lyssnar delger och tar emot.


Här möts vi människor som har konflikter till frukost, oro till lunch, förtvivlan till middag och ångest till kvällsmat......här möts vi som kan skratta åt eländet och älskar dessa ungar trots deras konstigheter och deras underliga annorlunda sätt att möta verkligheten.


Här möter jag föräldrarna till dessa kreativa barn som med sprudlande entusiasm har en förmåga att hitta på en det ena en det andra, som inte någon annan hade kommit på iden att göra. Det finn även föräldrar till de barn utan motor som tar timmar på sig att starta upp något som aldrig klarar av att avsluta. Här möter vi föräldrarna till de barn som har mött fler vuxna och utretts mer än de flesta vuxna i min omgivning. De föräldrarna till barn som kämpat mer än en elit idrottare för att lyckas i livet och de som ständigt råkar ut för det motsatta.

Ja här möts vi en brokig skara av människor i samhällets alla olika samhälls skick som vill och önskar att vi kan hjälpa och lära oss förstå vad våra barn behöver för att lyckas i livet.


Under dagen pratar om att vi behöver en överlevnads manual, likt en utrymnings plan vid brand...som hjälper oss att hitta ut även om röken ligger tät och vi har svårt att se och att andas. Vi behöver hitta de vägar som ingen annan som inte varit i våran situation kan ge oss. Det är genom gemensam kraft vi kan sammanställa denna manual ge varandra denna möjlighet till hjälp till själv hjälp. För i våran situation är det ingen som hjälper om man inte skriker högre än alla andra och om vi själva inte har ett överlevnads kitt.


Vi har genom livet funnit ut vägar som kan leda och hjälpa varandra och det är med stolthet jag säger att vi är dom som kan. Vi är dom som sitter med kunskapen. Och i dag har vi fattat det beslutet vi ska själva utforma våran utrymmnings plan. Vi ska föra vidare våra kunskaper och våran erfarenhet.


När jag går ut från Kruthus gatan 17 idag är det rakryggat stolt med en känsla av glädje. Trots sorg och bedrövelse så ska vi göra något åt problemet och jag ser redan fram emot nästa möte där vi kommer bubbla och tjattra och få massa gjort som kommer andra människor till gagn det hoppas jag i alla fall. Ses på Kruthusgatan.......alla goa kämpande människor....vi är vinnarna för vi ger aldrig upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar